Жорже Жезуш: Марадона не е рекламен продукт

В Марадона имаше страст, която не притежават Меси и Роналдо, твърди португалският треньор

Спорт
17:00 - 04 Декември 2020
1268
Жорже Жезуш: Марадона не е рекламен продукт

Големият португалски треньор Жорже Жезуш направи изказване, в което наблегна на огромната разлика между страстта на Диего Марадона към футбола и към топката, която го отличава от днешните му наследници - Кристиано Роналдо и особено Меси. 

“Диего бе на върха в света, но той притежаваше страст към играта, към футбола, роден бе за футболист, по рождение си имаше всичко. Не е рекламен продукт, върху когото е работено – той си е роден такъв. С любов, с цялото чувство към топката.

Днес от двамата най-големи в света Кристиано Роналдо притежава малко от това, а Меси няма нищо от него – няма никаква страст“, отсече Жезуш. 

И добави: „Меси е един голям футболист, но ние говорим за живота и за чувството, да имаш страст за играта и за футбола.“

За голямото сърце и щедрост на Марадона разказа любопитна случка друга футболна легенда - бразилецът Роналдо Назарио де Лима - Феномена. Той припомни, че Диего го посетил веднъж в Мадрид, когато Рони играел в Реал. Двамата вечеряли заедно.

„Носеха се легенди за тези часовници, с които не се разделял. Попитах го за тях, а той ми каза, че дъщеря му подарила и двата часовника и оттогава той никога не ги е свалял от ръцете си. В края на вечерята той свали единия и ми го подари. Аз не исках да го приема, но той се разсърди и аз го взех. Ще го пазя през целия си живот като свидетелство за неговата щедрост и доброта“, разказва Феномена.