Жозе Моуриньо: Балотели беше безумец!

Португалският наставник се върна 10 години назад в един от случаите с нападателя и идиотската му постъпка

Спорт
15:36 - 22 Август 2019
2337
Жозе Моуриньо: Балотели беше безумец!

Жозе Моуриньо може и да не се слави като най-големия психолог, но когато го налага ситуацията, той е намирал начин да поговори с даден футболист.

Такъв е случаят с Марио Балотели, който игра за Интер на Моуриньо преди години.

В един от мачовете в Шампионската лига, игран на 29 септември 2009 година, Специалния е бил извън кожата си от яд, тъй като е разговарял доста са Балотели на почивката, но в крайна сметка от думите му не е имало полза.

"Един път играхме в Казан, Русия, в мач от Шампионската лига. Всичките ми нападатели бяха контузени - нямаше го Ето`о, нямаше го и Милито. Бях наистина в безизходица, в голям проблем. Разполагах единствено с Марио. Той си си изкара жълт картон през първото полувреме, още в 20-та минута. На почивката от 15 минути аз разговарях 14 с него - не пипай никой, играй само с топката. Ако загубиш владеенето на топката и някой те провокира, не реагирай по никакъв начин, не се поддавай, те това ще търсят. Ако реферът допусне грешка, пак не реагирай. 14 минути говорих това. И в 60-та минута той получи втори жълт картон и беше изгонен", спомня си Моуриньо за сблъсъка с Рубин, завършил 1:1.