Жребият на ЦИК отреди на ГЕРБ номер 28 в бюлетината, БСП се бори за власт с 4 (НА ЖИВО)

Политика
16:15 - 02 Март 2021
7798
Жребият на ЦИК отреди на ГЕРБ номер 28 в бюлетината, БСП се бори за власт с 4 (НА ЖИВО)

Централната избирателна комисия тегли жребия за номерата на партиите в интегралната бюлетина за парламентарните избори. За пръв път той се провежда хибридно - на място и онлайн, за да се спазят всички противоепидемични мерки. Тегленето на номерата се излъчва и пряко по БНТ2. 

Според "джуркането" на талончетата, коалицията ГЕРБ-СДС се сдоби с номер 28, а преките им конкуренти за властта - бесепарите, ще се борят под номер 4. ДПС получи 9-та позиция в бюлетината. А сочената за поне четвърта политическа сила - "Има такъв народ" на Слави Трифонов, отива на изборите под номер 29. 

Коалицията на Мая Манолова и Отровното трио ще отпечатва в материалите си номер 18 а Републиканци за България на Цветан Цветанов се явяват в бюлетината с блекджек. 21 се падна на бившия втори в ГЕРБ. 

Кралското 11 е за Демократична България. 

ВМРО изтегли от "томболата" единицата, а ВОЛЯ-НФСБ на Веселин Марешки и Валери Симеонов се сдоби с номер 24. Доскорошните им партньори от "Атака" се явяват под номер 7. 

Възраждане на отечеството на Николай Малинов изтегли номер 12. Българско лято на Васил Божков, замаскирано зад името на БНО на Георги Георгиев-Готи, получи номер 14. 

Партия "Благоденствие" отива на вота с номер 23. "Граждани от протеста" са с номер 17. "Глас народен" на Светльо Витков изтегли номер 19. Движение на непартийните кандидати е с номер 20. Партия на Зелените "спечели" 25-а позиция. 30 е отредено за "Пряка демокрация". ПП "Правото" са под номер 22. 26 отива при ПП "Общество за нова България". ПП "Нация" са с номер 15 в бюлетината. Съюзът за директна демокрация ще се яви под номер 27. БНД се сдоби с номер 3. Възраждане на Костадин Костадинов изтеглиха номер 5. На Движение "Заедно за промяната" се падна фаталното 13. 10 е числото за Българска прогресивна линия на отцепника от БСП Красимир Янков. 2 бе отредена на "Ние, гражданите". КОД на Петър Москов е с осмица, МИР на Симеон Славчев - с 16, а АБВ на Румен Петков изтегли номер 6.