Жребият отреди: Антов започва срещу Интер

Юве и Милан стартират с привидно леки гостувания в Серия А

Спорт
14:55 - 05 Юли 2023
2285
Жребият отреди: Антов започва срещу Интер

В първия кръг повечето от най-големите отбори са гости, като шампионът Наполи има визита на новака Фрозиноне, Ювентус ще пътува до Удине, а Милан ще играе срещу Болоня на “Ренато Дал’Ара”. Интер обаче ще стартира като домакин срещу Монца, където играе българският национал Валентин Антов.

Сезонът в Калчото ще започне на 20 август и ще приключи на 26 май 2024 г. Ще има само един междинен кръг, който ще се проведе около 27 септември, както и четири паузи заради националните отбори: около 10 септември, 15 октомври, 19 ноември и 24 март.

Този път няма да има почивка покрай Коледа, като ще се играят мачове на 23 и 30 декември. За трета поредна кампания програмата в първенството ще бъде асиметрична, т.е. тази на втория полусезон няма да следва реда на кръговете от първата част на сезона.

Също така от Серия "А" са се погрижили да се играе не повече от едно дерби на кръг, както и да няма директни сблъсъци между евроучастниците между пролетните им мачове в Шампионската лига, Лига Европа и Лига на конференциите. Освен това в шест от кръговете (1, 2, 5, 6, 19, 38) е изключено да има преки двубои между отборите от топ 7 в класирането на миналия сезон.