Жрица от Древен Египет се преражда в Ирландия

Показва на археолозите къде да копаят

Мистика
15:02 - 06 Юни 2019
14921
Жрица от Древен Египет се преражда в Ирландия

Прераждането, известно и като реинкарнация, е все още спорен и непризнат от официалната наука въпрос. Историята на Дороти Иди от Ирландия е едно от многобройните доказателства за съществуване на реинкарнация и за безсмъртието на човешката душа. Дори след хилядолетия Дороти си спомня, че е била жрица в Древен Египет и любовница на фараона Сети I.

Безсмъртната част на жрицата се преражда през 20 век след новата ера в ирландката Дороти Иди. До 3-годишна възраст Дороти е съвсем обикновено дете. Случва се така, че преживява клинична смърт, става различна от другите деца и не съвсем "нормална" според родителите й. Всички интереси, мисли, действия, разкази и даже сънищата на Дороти се свързват с Древен Египет. Момичето настоява, че е живяла там, че е била жрица в храма в Абидос и любовница на фараона Сети I. Тази страст на Дороти води до това, че тя престава да ходи на училище и съвсем осъзнато за крехката й възраст отхвърля католическата религия. Но обожава да посещава Британския музей и по-точно - частта в него, посветена на Древен Египет. Няколко пъти Дороти се оказва в психиатрична клиника. Лекарите така и не откриват в нея някакви сериозни отклонения с изключение на всепоглъщащото й увлечение по древноегипетската история. Дороти завършва художественото училище в Плимут и прочита маса книги за страната на пирамидите. На 27 години започва да пише статии за Египет в лондонско списание и да рисува карикатури на съвременни политици.

Скоро среща египтянина Аман Абдел Магида и се омъжва за него. Двамата заминават да живеят в Кайро. Слизайки от самолета, Дороти пада на колене и целува земята с благодарност, че най-сетне се е върнала у дома. Когато на семейството се ражда син, Дороти му дава името Сети, а себе си започва да нарича Ом Сети, което означава Майка на Сети. Жената често медитира край пирамидите и дори прекарва цели нощи там. При една от медитациите й се явява духът на Хор-Ра, който й потвърждава, че по времето на фараона Сети I Дороти е била обикновено момиче на име Бентрешит. Майка й - бедна продавачка на плодове, умира, когато тя е на 3 години. Бащата-воин изпраща момичето за отглеждане и възпитание в храма в Абидос. Именно там Бентрешит избира пътя на жрица-девственица, неподозирайки че в бъдеще ще стане наложница на фараона.

Семейният живот на Дороти се разпада заради прекомерното й увлечение по предишната й реинкарнация в Древен Египет. През 1935 г. съпрузите се развеждат, след което Дороти изцяло се посвещава на историята и религията на древноегипетските царства. На 52-годишна възраст ирландката се заселва в подножието на планината Пега Гап и отново започва да служи в "родния" храм на Абидос, но вече в качеството си на преводач на древни ръкописи и консултант по Древен Египет. Тя става много известна на египтолозите, които я ценят високо заради удивителните знания, които приписвали на невероятната й интуиция. Именно Дороти разказва на археолозите къде се е намирала най-красивата градина на храма, където тя за първи път среща Сети I. При разкопките наистина се откриват следи на градината.

Ирландката неведнъж поразява учените със своята осведоменост, но в нейната реинарнация вярват само обикновените хора, които я търсят за лечение и съвет. Дороти ги лекува, като използва знанията си от живота като жрица в Абидос - това били знания по медицина, духовни практики и други разпространени в Древен Египет дисциплини. Настоявала, че знае къде се намира гробницата на Нефертити, която официално не е намерена досега. Но Дороти предупреждавала, че в никакъв случай не трябва да се достига до Нефертити, защото откриването на мумията й ще донесе много нещастия на света. Учените така и не получават от Дороти координати на мястото с гроба на най-известната жена в Древен Египет. Ирландката умира през 1981 г., когато е на 77 години. Египтолозите я смятат за велик самоук гений, но в никакъв случай не за преродена жрица от Абидос и любовница на фараона Сети I.