Журналист: Алексей Петров беше убит на рождения ден на Сарафов

Крими
08:47 - 17 Август 2023
6231
Журналист: Алексей Петров беше убит на рождения ден на Сарафов

Искам да обърна внимание на един друг факт. Денят, в който беше убит Алексей Петров, е рождения ден на Борислав Сарафов", коментира криминалният журналист Кирил Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия. Той допусна, че това може и да е било с цел да се подзразни изпълняващият длъжността главен прокурор. 

Политологът и експерт по сигурността Стойчо Стойчев също смята, че датата не е случайно подбрана. Той обаче не го обвързва с рождения ден на Сарафов. "Първият опит за покушение беше през 2002 г. и Петров имаше курбан, че е останал жив на 15 август", уточни Стойчев.

"Отделно от това сега в този период конкретно е изключително благоприятно условието да се нощува в планината. Човекът, който е извършил покушението е бил подготвен да пренощува в планината", смята още Стойчев. Той уточни, че човек, който има опит с войните, няма да има проблем да изкара в планината дори до септември.  Адвокатът и бивш следовател Андрей Цветанов смята, че мястото на убийството е подбрано добре. "Очевидно той е подценил сигурността си", смята той.

Журналистът Огнян Стефанов смята, че  много хора биха имали мотив за неговото премахване. "Фактологията във времето го доказва. Според едни това е трети, но за други е четвърти опит. Той е бил мишена неведнъж и се е забърквал в ситуации и с хора, които по този начин са решавали нещата", каза още Стефанов.

Той обърна внимание, че от БСП, които твърдят, че се връщат мутренските години, забравят, че Петров е бил под техния чадър, или по-конкретно под този на Георги Първанов и Румен Петков.