Журналист: Видяхме безсилието на властта да се справи с пожара във Воден

„През следващите дни на много места ще има валежи", каза синоптикът Анастасия Кирилова

Актуални новини
20:47 - 17 Юли 2024
1517
Журналист: Видяхме безсилието на властта да се справи с пожара във Воден

„Видяхме безсилието на властта да се справи с пожара”. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” журналистът от БНТ и БГНЕС Иван Янев, чийто екип е пристигнал преди представителите на държавата в горящото село Воден. Репортерският екип е тръгнал към село Странджа. Пожарът, който бил на около 3 км от населеното място, за около час е достигнал до къщите. 

„Горските и пожарникарите не правеха нищо друго, освен да снимат с телефоните си”, каза журналистът. „Областният управител на Ямбол мина покрай нас, запознахме се, питахме го има ли опасност за населеното място, той категорично каза, че няма такава опасност. 15 минути след това пламъците прехвърлиха през пътя”, каза Янев.

Според него представителите на институциите са били ангажирани да гонят журналистите, вместо да евакуират хората. „Селото започна да гори от три места”, допълни Иван Янев.

Анастасия Кирилова, синоптик от НИМХ, обясни, че вятърът ще отслабне в близките дни. „През следващите дни на много места ще има валежи. Краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Няма гаранция, че 100% от страната ще бъде покрита от дъжд, за да е охладена почвата”, допълни Кирилова.