Журналист за покушението срещу Тръмп: Развихря се информационна война

Америка е разделена на две, цензурата при Байдън е огромна, коментира Тома Томов

Топ
18:03 - 14 Юли 2024
3666
Журналист за покушението срещу Тръмп: Развихря се информационна война

„Разстоянието между стрелецът и Доналд Тръмп не беше голямо. От това разстояние един добър снайпер ти пръсва мозъка. И тогава какво става? Ще гледаме едно хубаво погребение, ще гледаме тоалетите на Мелания Тръмп. Историята щеше да тръгне по друг начин. Щяхме да имаме още четири години на Байдън. Но сега всичко се променя. Този човек е жив, а юмрукът е юмрук. Има много неща, които тепърва ще се случват. Демократическата партия в момента е блокирана.“

Това заяви по БТВ журналистът и документалист Тома Томов, който коментира стрелбата по Доналд Тръмп и ситуацията в САЩ. „Като гледаш Джо Байдън – той е един смахнат старик. Той не знае кой е. Каквото и да гледате, както и да го гледате, виждате все едно един Съветски съюз в последния период. Виждаме един старец, който няма как да управлява Америка още четири години. От друга страна в Тръмп виждаме един лидер, който след това, което сега се случи, няма как да бъде спрян по същество“, добави още Томов.

"През цялото време Америка е разделена на две. Едната част от американците застават от страната на Байдън и лявото крило на демократическата партия. Там цари една жестока цензура", коментира журналистът. 

По думите му, ако Тръмп спечели изборите, цялата парадигма в САЩ ще се промени. "При първото управление на Доналд Тръмп, той всъщност не управляваше. Неговата администрация не изпълняваше нищо, от онова, което той кажеше. Срещу него беше цялата държава. ФБР и досега е срещу него. Би трябвало на място, където снайпер стреля по него, да има и снайпер на държавната сигурност", каза още Томов. 

Според него Европа страда от кокоша слепота. "Това, което сега се случи, е експлозия. Защото пренарежда всички карти. Това, което сега следва, е промяна. И всички ще трябва да се пренаредят. Променя се светът. Западът вече не може да бъде световен хегемон. Това само по себе си означава край на демокрацията, такава каквато я познаваме", допълни журналистът.

"Очаквам страхотно развихряне на информационна война. Очаквам изостране на обстановката в Украйна. Очаквам, че дълбоката държава няма да отстъпи първото си място и ще воюва за него. Очаквам най-лошото", каза Тома Томов.