Журналисти дариха украинци с храна и дрехи

Общество
13:37 - 24 Април 2022
2171
Журналисти дариха украинци с храна и дрехи

Украинско семейство, бягащо от войната, намери подслон в Хасковските минерални бани. Вчера в техния град Торецк в Донбас, който е полуразрушен, отново е имало взривове. Володя и семейството му са притеснени за своите близки и намират упование в църквата, като се молят за мир.

Синът на Володя е пленен от руската армия и втори месец нямат никаква вест от него.

"В дадения момент не можем да повлияем на развитието на събитията, на хода на преговорите и така нататък. Така че сега просто ходим да се молим в църквата "Свети Дух". Там се чувстваме много добре, просто палим свещи и се молим да има мир на земята.

В мислите си се обръщаме към Бога, към нашата държава, към всички хора, които ни разбират, палим свещ и се молим за това всичко да се оправи и да дойде време да се върнем у дома и да прегърнем децата си. Искаме да благодарим на хората, при които сме на гости, макар и по принуда".

Журналисти от програма "Хоризонт" дариха на семейството дрехи и храна и се опитаха да направят днешния ден празничен.

"Искаме много да благодарим на програма "Хоризонт" за грижите и разбирането, каквито отдавна не сме срещали. В страната ни сега има война и хората са станали някак по-корави един към друг, а тук ни посрещнаха с душевна топлина, от която бяхме отвикнали. Огромно благодаря на програма "Хоризонт".