Журналистите от Нова сменят микрофона с черпака

Петима от изявените журналисти на медията ще тестват доказания си професи

Нещо за четене
15:59 - 24 Май 2024
8834
Журналистите от Нова сменят микрофона с черпака

Необичайна журналистическа седмица очаква зрителите на Нова в „Черешката на тортата“. Петима от изявените журналисти на медията ще тестват доказания си професионализъм, но този път в кулинарията. Добри новини от шеф Манчев ще очакват водещата на сутрешния блок „Твоят ден“ по Нова Нюз Лора Инджова, репортерът на Новините на Нова тв Благой Цицелков, международният редактор Яна Николова, кореспондентът на телевизията в Париж Петя Желева и авторът на рубриката „Пълен абсурд“ в „Здравей, България“ Румен Бахов.

Начало на журналистическата седмица ще постави Лора Инджова. Очарователната водеща на сутрешния блок „Твоят ден“, ще разкрие топлината на своето семейно огнище в буквалния и преносен смисъл с изкусително меню. В края на вечерта впечатляващите ѝ кулинарни търсения ще приключат около огъня в градината, където към компанията ще се присъедини и любим човек със специална музикална изненада.

Във втората вечер амбициозният репортер Благой Цицелков ще увеличи залога за спечелването на почетния плакет с изискани италиански рецепти. Със съвършена прецизност към детайла журналистът на Нова ще гарантира незабравимо изживяване за гостите и зрителите. Приятната изненада от уменията на Благой Цицелков в кухнята ще бъде гарнирана с любопитни семейни истории, сред които и тази защо избира да тръгне по пътя на журналистиката.

В сряда международният редактор Яна Николова, отразявала евроизборите директно от залата на ЕП в Брюксел, ще създаде запомняща се родопска кулинарна история. Журналистът, чиято професия през годините отвежда до много и дори опасни точки по света, ще сподели със зрителите своята ценна колекция от нетрадиционни сувенири и печатни издания. Сред тях е и специална рисунка от украинско дете, олицетворяваща войната.

Незабравима вечер в Старинен Пловдив ще организира кореспондентът на Нова в Париж Петя Желева. Умелото ѝ френско меню ще бъде поднесено в къщата-музей на Хаджи Алеко. Въпреки богатия ѝ професионален опит, участието на Петя в „Черешката на тортата“ ще поведе класацията ѝ от лични предизвикателства. Извън всякаква логика  ще се окаже, че Петя Желева, която е шампионка по офроуд и любителка на високите скорости, изпитва страх от самолетните полети.

Не вечеря, а незабравим кулинарен спектакъл ще подготви Румен Бахов, познат с рубриката си „Пълен абсурд“ в „Здравей, България“. Семплите му рецепти ще разкрият многообразното богатство на родното Черноморие, опазването и популяризирането на което е приел за своя лична кауза. Наздравици с морска вода, предястие със сурови миди и отровна риба в чиниите, са само част от сензационните новини в последната кулинарна емисия от седмицата.

И докато любимите лица от ефира на Нова се вихрят в кухнята, те нито за миг не остават далеч от информационния поток, потвърждавайки правилото, че журналистът остава такъв, независимо къде се намира. В „Черешката на тортата“ обаче, изборът на победител в кулинарната надпревара ще избере шеф Манчев.