Журналистите с втора петиция до Караянчева заради бариерите в НС

Актуални новини
11:45 - 25 Септември 2020
2511
Журналистите с втора петиция до Караянчева заради бариерите в НС

Втора поред петиция до председателя на парламента Цвета Караянчева внесоха журналистите, отразяващи работата на Народното събрание. В нея от медиите категорично настояват за връщане на достъпа на репортерите до кулоарите в парламента и до самите депутатите. 

246 души са се подписали под това искане. То ще ще бъде внесено също в Министерски съвет и в президенството. 

Ресорните репортери са изключително недоволни от условията на работа в бившия партиен дом, където се преместиха депутатите от началото на септември. Ограниченият достъп до кулоарите и народните представители страшно много затруднява работата им и на практика превръща медиите в безгласни букви. 

„Мислите, че по този начин ще ни запушите устата и ще закриете очите ни, напротив - така още повече амбицирате истинските журналисти да разкриват нередностите и да търсят отговорност от извършителите им!“, пише в текста на петицията. 

Първата петиция до Цвета Караянчева беше внесена преди около две седмици. До момента тя отлежава на бюрото й в очакване на нейната реакция. Караянчева до момента обясняваше ограниченията с мерките срещу COVID-19, както и това, че разделянето на журналисти от депутати е принцип в парламентите на всички останали европейски страни.