Зима е: 10 села в Неделино останаха без ток

Сняг затрупа Смолянско, движението на колите е задължително с вериги

Актуални новини
16:34 - 02 Април 2020
1791
Зима е: 10 села в Неделино останаха без ток

Най-много населени места без ток в Смолянско има на територията на община Неделино, където по данни на кмета Боян Кехайов, 10 села са без електричество. Основната причина са паднали дървета, върху електропроводи, съобщи darikradio.bg.

„В момента ток няма в около десетина населени места. Работят екипите, на терен са. Поддържаме постоянна връзка с тях. Обилен снеговалеж вали. Вдигнали сме всички фирми със снегопочистваща техника да разчистват. Към момента, нямаме затворени пътища и ограничения“, коментира кметът на Община Неделино Боян Кехайов.

Ток няма и в няколко села около Смолян, в района на Славейно и Виево, но екипи на работят по авариите, уверява ни Крум Косев от пресцентъра на електроразпределителното дружество. Той определи обстановката, като нормална и уточни, че няма голям общински център без ток. Работят по отстраняването на всички аварии, за които получат сигнали и на този етап няма нужда от мобилизиране на допълнително екипи.


„Работим с всички, които имаме към момента. Следим ситуацията, дали да имаме допълнително екипи, но в момента се справяме с наличния персонал“, коментира Косев.

От снощи, в цялата област Смолян има обилен снеговалеж, като на места снежната покривка е над 40 см. Движението на автомобилите е задължително с вериги, а товарни автомобили с маса над 12 тона не се допускат до републиканската пътна мрежа.