Зимата ни се показва с целия си блясък

Температурите падат, а на места ще продължава да вали сняг

Топ
17:00 - 29 Януари 2023
9147
Зимата ни се показва с целия си блясък

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. През нощта облачността ще е по-често значителна и на отделни места в Североизточна България все още ще има слаби превалявания от сняг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Утре облачността ще е разкъсана, но още вечерта от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните - между 0° и 5°, в София минимална минус 3°, максимална - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
    
Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°.

Във вторник облачността ще е променлива, често значителна, само на отделни места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е до умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина - временно силен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°. В сряда ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще са с градус-два по-високи. (НИМХ)