Зинаида Златанова : Нека страните "про" и "анти" Гешев се успокоят

Павлина Панова щяла да е по-добър шеф на ВСС от Лозан Панов според правосъдната министърка

Актуални новини
21:04 - 16 Ноември 2019
3305
Зинаида Златанова: Нека страните "про" и "анти" Гешев се успокоят

"Не ми направи добро впечатление тонът, с който си говореха членовете на ВСС. Не си даваха сметка, че хората ги гледат и са на тези позиции, за да дават пример. Това заяви бившият правосъден министър Зинаида Златанова в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

“Нека и двете страни в спора за Гешев да се успокоят. Няма как обществото да не се занимава с избора на нов главен прокурор. Но от друга страна, не може да обръщаме отношението към Прокуратурата в цялостна идеология, върху която стъпват няколко партии”, каза още тя.

“Президентът има право да предлагат промени в Конституцията. Съдебната реформа не е професионален, а обществен и политически въпрос”, допълни Златанова.

“По-добре да няма промени в съдебната система. Не очаквам да се задълбочи кризата с указа на президента”, коментира бившият правосъден министър.

“Когато няма назначен нов главен прокурор, функциите се продължават от предишния”, разкри Златанова

"Г-жа Павлина Панова щеше да е по-добър председател на ВКС. Но ВСС избра Лозан Панов. Същите хора, които преди това изразяваха лошо мнение за него. Не може предварително да говорим дали даден колега ще бъде добър, преди да сме видели работата му", завърши Зинаида Златанова.