Зла баба изключи кислородния апарат на пациент, шумял ѝ

Куриози
17:40 - 01 Декември 2022
5034
Зла баба изключи кислородния апарат на пациент, шумял ѝ

72-годишна жена едва не уби съседа си по легло в реанимацията на болница в Манхайм. Възрастната жена е в ареста, защото изключила кислородния апарат на 79-годишен мъж, за да може да спи.

Възрастният мъж бил зависим от механичното захранване с кислород, съобщават от полицията в града. Въпреки това във вторник срещу сряда през нощта обвиняемата на два пъти изключвала устройството, тъй като шумът я дразнел.

След първото спиране на кислорода персоналът на болница реагирал веднага. Медицинската сестра на смяна направила забележка на пациентката, като подчертала, че подобно поведение от нейна страна може да застраши живота на нейният съсед по легло, предаде bTV.

Въпреки това, час по-късно, тя отново изключила апарата. Това довело да спешно реанимиране на 79-годишния мъж. Животът му в момента е вън от опасност, но продължава да е на апаратно дишане в реанимацията на болницата.

Злата баба е заподозрян в опит за непредумишлено убийство. Днес тя е преместена в ареста и изправена пред магистратите. Жената вероятно ще бъде настанена в поправителен дом, съобщават от прокуратурата.