Зла прокоба мори мъжете на Данчето Христова

Единственият й законен съпруг Георги Стоичков си отиде само на 50

През ключалката
20:31 - 29 Май 2024
17212
Зла прокоба мори мъжете на Данчето Христова

Зла прокоба тегне над мъжете на Йорданка Христова, споделят нейни близки. Естрадни ветерани са убедени, че именно проклятие отнесе живота на тримата любими мъже на Данчето.

Първата сериозна любов на Христова още от зората на кариерата ѝ бе музикантът Христо Чолаков-Чендо, който става втори съпруг на легендарната тв говорителка Бригита Чолакова. За съжаление, Чендо загина трагично в самолетната катастрофа през декември 1971-ва, отнела живота на Паша Христова и на музиканти от оркестър „София“.

Най-голямата и истинска любов на Данчето бе китаристът Християн Платов. Той е потомък на руски емигранти, бил е първият преподавател по китара в Консерваторията. Двамата се запознават в Чехия и моментално пламва голямата им любов. Йорданка споделя, че освен духовно двамата били свързани и професионално. След като се завърнали от едно от задграничните им турнета, тя била шокирана от новината, че той всъщност бил женен – имал законна съпруга, даже и син. Това сринало изпълнителката из основи и тя решила в името на достойнството си да напусне 5 години по-възрастния от нея музикант. Раздялата им обаче продължила едва 6 месеца, защото тя не издържала на повика на сърцето си и поискала да се съберат. Не му поставила ултиматум да се разведе с жена си и продължили да живеят заедно въпреки брака му.

Кристиян 10 години бе голямата любов на естрадната прима, но те така и не се ожениха. Певицата се раздели с него, защото не можа да приеме бохемския му нрав и това, че често посяга към алкохола. Мъжът, когото певицата твърди, че е обичала най-силно в целия си живот, умира преди време от инфаркт в Америка, а Данчето не могла да се сбогува с него.

Изпълнителката на „Песен моя, обич моя“ е била женена само веднъж –за архитекта Георги Стоичков (на основната снимка), от когото има две деца – Григор и Ивана.

Данчето до последно не забрави тъста си Григор Стоичков

Георги бе син на един от най-важните хора в държавата по времето на соца, кандидат-члена на Политбюро на ЦК на БКП Григор Стоичков. Той я харесал по снимка и искал да се запознае с нея. Още от първата им среща Христова го припознала като улегнал мъж, с когото можела да създаде семейство.

Двамата сключват брак през 1966 г., а на ексцентричната церемония певицата не носила бяла, а черна рокля с дълбоко деколте. С годините Георги също започнал да посяга често към чашката и това станало причината с певицата да се разделят. Георги Стоичков бе само на 50 години, когато си отиде от този свят през 2005 г. Въпреки че с него успява да създаде истинско семейство, и до ден днешен звездата на българската естрада твърди, че не е обичала толкова силно друг мъж, както първата си любов Християн. След кончината на съпруга си тя е признавала, че е имала и авантюри, но не толкова силни, че да заслужават публичност.

През февруари тази година Йорданка отново потъна в скръб. Причината за това бе кончината на най-добрата ѝ приятелка Сия – дъщеря
на големия композитор Йосиф Цанков. Именно маестрото е автор на някои от най-емблематичните шлагери от репертоара на Данчето, а с щерка му от млади са изключително близки, почти като сестри.