Златан: Никога няма да разберем истината за напускането на Кристиано, двамата с Тен Хаг не бяха честни

Ще приключа кариерата си в Милан, заяви шведът

Спорт
17:05 - 28 Декември 2022
10151
Златан: Никога няма да разберем истината за напускането на Кристиано, двамата с Тен Хаг не бяха честни

Златан Ибрахимович заяви, че феновете никога няма да научат истинската история за ожесточеното напускане на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед. Миналия месец Роналдо даде бомбастично интервю пред Пиърс Морган, в което критикува клуба и разкри, че "не уважава" мениджъра Ерик тен Хаг, което доведе до прекратяване на договора му по взаимно съгласие.

Неотдавна Тен Хаг отвърна на Роналдо, като настоя, че нападателят никога не му е казвал в очите, че иска да напусне Юнайтед.

Въпреки че Роналдо и Тен Хаг изказаха своите мнения, Ибрахимович все още смята, че и двамата не са били напълно честни - и заяви, че ако беше на негово място, щеше "да ви каже как наистина се случи".

Неговото напускане на Юнайтед, мисля, че когато нещата се случат, никога няма да узнаем истинската история - каза Ибрахимович пред репортери в Дубай.

"Те казват това, което искат, той казва това, което трябва да каже, за да се защити, а след това имате треньор, който казва тези неща, за да се защити също. След това клубът казва неща - не като мен, аз ще ви кажа как се случи наистина. Но всички ние сме различни. Всеки внимава за имиджа си. За мен перфектният имидж е да бъдеш себе си. Истинската история няма да узнаем, приятели мои", каза Златан.

Изглежда, че Тен Хаг вече е загърбил напускането на Роналдо и потвърди, че Юнайтед ще търси заместник следващия месец.

Междувременно Роналдо търси следващия си клуб, след като е свързван с изгодно преминаване в отбора от Саудитска Арабия Ал Наср. Засега той остава без отбор, а месецът беше труден за 37-годишния футболист и завърши с отпадането на Португалия от Световното първенство на четвъртфинал от Мароко.

Роналдо бе оставен на пейката за последните два мача на Португалия в Катар и не успя да вдъхнови завръщането си в мача с Мароко.

След като прозвуча последният съдийски сигнал, Роналдо се отправи право към тунела, облян в сълзи, докато съотборниците му останаха на терена, за да поздравят пътуващите си фенове.

Ибрахимович не обвинява Роналдо, че е "емоционален" по време на това, което вероятно ще бъде последното му световно първенство, и смята, че това е била естествена реакция на горчиво разочарование за играча и неговата нация.

"Всеки иска да спечели Световната купа, но не всеки успява. Всеки се опитва и ако не я спечелиш, очевидно ще бъдеш емоционален, ако я спечелиш, също ще бъдеш емоционален по различен начин, добави нападателят на Милан.

Същевременно Ибрахимович обяви в интервю за Rai 1, че и след края на състезателната си кариера ще живее в Милано.

"Сан Сиро" има голям ефект върху мен, тук съм бил 8-9 години, част от моята кариера се разви тук. Имах късмета да спечеля важни трофеи, да играя с големи шампиони, да работя със страхотни треньори. Опознах и града. Когато топката влезе във вратата, през тялото ти преминава нещо странно, което искаш да излезе и да му се насладиш с феновете.

Намирам нещо на трибуните - дете, човек и се фокусирам върху него. Така вадя цялата емоция. Няма нищо програмирано. Бих искал да прегърна всички, но е малко трудно, като са 80 000. Когато бях по-млад, се занимавах с таекуондо, правех много неща в този спорт. Движенията ми бяха естествени. Другите казваха "това не е футбол", защото вкарвах с маниери, които не приличаха на футбол, но това беше една магия".

"Прекарах много години тук в Милано, опознах града, който е като мой втори дом. Срещнах хора в града, които ме карат да се чувствам като у дома си, много ми е удобно. Наслаждавам се, живея и се чувствам жив. Не е тайна, че може да остана тук след края на кариерата си", увери Ибра.