Златан си тръгна от Щатите с цитата: "Дойдох, видях, победих!"

Шведският нападател отново се връща в Европа, където най-вероятно ще облече екипа на някой от бившите му отбори

Спорт
13:02 - 14 Ноември 2019
2573
Златан си тръгна от Щатите с цитата: "Дойдох, видях, победих!"

"Дойдох, видях, победих! Благодаря ти, ЛА Галакси, че ме накара отново да се почувствам жив. Към феновете на Галакси - искахте Златан, получихте Златан. Винаги сте добре дошли. Историята продължава... А сега се върнете, за да гледате бейзбол", това бяха думите, които Златан Ибрахимович отправи при напускането си на САЩ, където игра в последните два сезона.

Договорът на Ибракадабра с клуба няма да бъде подновен, това е по взаимно съгласие.

“Искаме да благодарим на Златан за неговия принос в развитието на клуба и лигата. От момента на идването си през 2018 г. Златан повлия положително на футбола в Лос Анджелис. Благодарни сме му за неговото трудолюбие и страст. Благодарни сме му за неговия професионализъм и неизмеримо влияние върху жителите на Лос Анджелис и поклонниците на футбола в Северна Америка като цяло”, заяви президентът на клуба Крис Клайн.

От ЛА Галакси изпратиха своята звезда с публикация в туитър, където събраха в едно видео всички 53 гола, които Ибрахимович отбеляза с екипа на тима.

В последните седмици все още бушуват слуховете къде ще продължи кариерата си Ибрахимович. Два от вариантите са Милан или Манчестър Юнайтед, където игра за последно и спечели с англичаните Лига Европа. Друг претендент за подписа на шведа е и италианският Болоня.