Златко Далич: Осем минути добавено време? Безумно!

Хърватия се представи добре, трябва да има уважение, заяви селекционерът на "ватрените"

Спорт
10:48 - 25 Юни 2024
1506
Златко Далич: Осем минути добавено време? Безумно!

Селекционерът на Хърватия Златко Далич не бе доволен от това колко много време бе добавено в края на двубоя срещу еврошампиона Италия, завършил при равенство 1:1 в група В на европейското първенство по футбол.

"Не може да имаш осем минути добавено време в този мач. Това е безсмислено", заяви Далич, цитиран от агенция Ройтерс.

"Нямаше толкова много прекъсвания в играта или толкова много фаулове, които да оправдаят това. Не искам да вдигам шум, но мисля, че Хърватия трябва да бъде призната и уважавана. Играхме почти три часа", добави хърватският селекционер.

Тимът на Италия се нуждаеше от точка, за да продължи напред, докато футболистите на Хърватия - от победа, за да останат в турнира, като сега шансовете на "ватрените" за продължаване напред са илюзорни с актив от две точки.

"С Албания допуснахме гол в последната минута, днес също. Мога само да поздравя момчетата за борбата, желанието и саможертвата, която показаха. Но ето, това не е нашият турнир", каза той.

"Хърватия се представи добре, особено през първото полувреме. Не допуснахме гол, това не успяхме да направим срещу Испания и Албания. Мога само да поздравя момчетата за страхотната битка. Но пропуснахме общо две дузпи, допуснахме два гола в добавеното време, това е. Теория за продължаване? Е, не можем да повлияем на това. Държахме ситуацията в наши ръце. Благодаря на хората, които ни подкрепяха. Съжалявам за тях, най-вече съм разочарован от това", завърши Златко Далич.