Златната Ивет получи спортна тойота

Зимни
18:31 - 13 Август 2021
5322
Златната Ивет получи спортна тойота

Олимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова получи неочакван подарък от един от спонсорите на федерацията и вече е горд собственик на чисто нов спортен автомобил тойота C-HR GR SPORT.

От централата уточниха, че той не е по повод златото от игрите, а е било планирано да й бъде връчен още след европейското първенство, за да може с треньора си спокойно да пътуват по лагери.

"Много съм щастлива, за мен това е най-хубавия ми подарък до момента. Аз много обичам да пътувам, а и това е точно колата и модела, за които мечтаех. Незнам дали е случайно или някой ме е издал. Иначе обичам високите скорости, но внимавам, защото знам, че е опасно.

Първата дестинация на новия автомобил пък ще е към родното черноморие, макар че повече обичам да почивам на планина, но сега нямам време", разкри пред "Монитор" Ивет и допълни, че ще има само още седмица почивка и отново започва тренировки. Горанова ще гони две титли на световното първенство в Дубай от 16 до 21 ноември - в индивидуалната и в отборната надпревара.

Олимпийската шампионка разкри още, че й се иска да направи някои щури неща, но се пази, за да не получи някоя контузия. Голямата й мечта извън спорта обаче е да лети с изтребител.

"Изглежда ми много интересно и искам да опитам", допълни Горанова.

Ивет вече получи две предложения за бъдещето си - безплатно висше образование във военно-въздушното училище, където ще има възможност да изпълни поредната си мечта и работа в МВР. Спортистката заяви, че все още не е решила на кое ще се спре.

Тя бе наградена за спортист на месеците юни и август, като получи 2 златни значки на пресклуб "България" и два ваучера за уикенд в Пампорово. Треньорът й Ангел Ленков пък бе отличен за №1 през август. Наставникът разкри, че независимо дали каратето ще остане олимпийски спорт или не - Горанова няма да сменява спорта, нито пък категорията.

"Мотивацията е да изкачим и другите върхове и да докажем, че успехът на Ивет не е случаен", категоричен бе специалистът. От федерацията уточниха, че ще се включат в инициатива за запазване на каратето за игрите в Париж 2024, която е подета от олимпийския шампион Стивън Да Коста (Франция) и френското министерство на спорта. Изглежда обаче желанието им няма да бъде удовлетворено, след като от оргкомитета на игрите са категорични, че програмата вече е направена и промени няма да има.

Снимка: Lap.bg