Злобар: Бойко глоби Фандъкова 2,5 млн. лв. заради Западен парк

Личности
17:02 - 09 Октомври 2020
5110
Злобар: Бойко глоби Фандъкова 2,5 млн. лв. заради Западен парк

Столична община е глобена с още 2.5 млн. лв. евросредства за ремонта на Западен парк.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството, респективно злият му началник №1 Бойко Борисов, е наложило финансова санкция на общината заради "нарушения в обществената поръчка", като "договора е бил незаконосъобразно изменен".

Това означава, че софиянци ще трябва отново да извадим и платим от собствения си джоб още милиони за несвърващите, некадърно изпълнявани ремонти на Фандъкова и екипа ѝ. Това написа организацията "Спаси София" в профила си във фейсбук, радва се „Евроком“.

"Нещо повече, спекулира се, че 11-те милиона лв. за ремонта са свършили и за да се завърши обекта, ще е необходимо да се налеят още милиони, или да отпаднат част от планираните подобрения в парка. Но и това не е всичко - ремонтът тече вече трета година, но по всичко личи, че Общината няма да спази и петият пореден срок - есента на тази година. Западен парк продължава да е разоран и неизползваем, а купища важни дейности като изграждане на осветление, озеленяване, алпинеум, детски и спортни площадки... дори не са започнати", допълват от "Спаси София".

"РаботаРаботаРабота се хвалеше Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova само преди година и лъжеше софиянци, че само и единствено тя разполага с "кадърен екип, конкретни проекти и ясни приоритети". Но фактите говорят, че няма НИТО ЕДИН неин проект, който да е планиран добре и изпълнен качествено и в срок. Хаосът, безотговорността и корупцията, продължават да разяждат Столичната община, което води до загубата на поредни милиони европейски пари", допълниха още те.