Злобар се опита да натопи болния си брат за притежание на дрога

Новини
12:38 - 23 Февруари 2023
1330
Злобар се опита да натопи болния си брат за притежание на дрога

58-годишен мъж се е опитал да се отърве от наказателна отговорност за притежание на дрога, като е прехвърлил канабиса на болния си брат. По-малкият родственик страдал от психично заболяване и можел да избегне присъда, но полицаите в Районното управление на МВР бързо разкрили истината.

Случката се е разиграла на територията на Белово снощи. Автопатрул от РУ-Септември спрял на улица в планинското градче лек автомобил „Ауди“. Возилото било управлявано от 59-годишен столичанин, а с него пътували двама братя на 58 и 52 години.

Униформените установили, че по време на проверката по-големият брат предал на по-малкия полиетиленов плик със суха зелена листна маса. При направен полеви наркотест се оказало , че става дума за синтетичен канабиноид с обща маса около 54 грама.

Дрогата била предадена от единия на другия, защото по-малкият брат бил с психическо заболяване и така 58-годишният мъж целял да избегне носенето на наказателна отговорност.

Въпреки това полицаите стигнали до истината и той е задържан в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, води се бързо производство.