Зловеща версия: Малкият  Юлиян може да е продаден за органи ?

Семейството има общо 14 деца, като показаниятана родителите за изчезването на малчугана непрестанно се менят

Крими
20:11 - 19 Март 2019 (обновена)
2622
Зловеща версия: Малкият Юлиян може да е продаден за органи?

2-годишният Юлиян-Онур от бургаското село Равнец е отвлечен или продаден.Това са водещите версии след изчезването на детето, които бяха оповестени неофициално пред репортер на Lupa.bg от разследващи полицаи. Малчуганът изчезна в неделя привечер, като до момента няма следа, въпреки че е трудноподвижен и бяха мобилизирани всевъзможни служби и техника да го търсят.

В издирването му участват полицаи, пожарникари, жандармерия и гранична полиция, но детето сякаш е потънало вдън земя. Беше пуснат и дрон, а преди ден хеликоптер кръжеше между Равнец и околните села. За още по-прецизно търсене във вторник бяха включени и два делтапланера. 

Заради липсата на разумно обяснение поне към момента в село Равнец са плъзнали зловещи слухове, а местните жители са в паника. Според хората Юлиян е бил следен и отвлечен, най-вероятно заради престъпна търговия с органи.

"Някой го е набелязал предварително. Детето не можеше да говори и влачеше едното краче. Имаше вроден недъг и трудно се придвижваше, не е като другите деца - не може да избяга, нито да се развика. Отвлекли са го или за органи, или за да го експлоатират като просяк в чужбина", споделят част от версиите си съседи на семейството.

Кметът на Равнец Христо Колев също не крие притесненията си в тази посока. "Повечето от хората смятат, че детето е отвлечено. Веднага след като изчезна, много от местните жители ми разказаха как два-три дни по-рано забелязали някаква черна кола да обикаля селото на бавен ход. Не допускам, че си измислят. Дано Бог е с нас!", коментира кметът Колев.

Семейството има общо 14 деца, като версиите на родителите за изчезването на Онур се менят непрестанно. Веднъж по думите им хлапака е бил качен в кола със софийска регистрация, друг път - в джип, а според третата версия, го взели в каруца. Очакваше се късно снощи фамилията да бъде разпитана с детектор на лъжата от специалист от София, който замина в района.