ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Бебе на 3 месеца се нуждае от спешна трансплантация

Родителите на малкия Александър-Робърт трябва да съберат 250 хиляди евро за 2 месеца

Общество
15:29 - 04 Юли 2019
7838
ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Бебе на 3 месеца се нуждае от спешна трансплантация

Бебе на едва 3 месеца се нуждае от спешна чернодробна трансплантация. Малкият Александър-Робърт се родил с напълно нормални показатели и 2 месеца семейството щастливо го гледало как расте. Една сутрин обаче майката Роксана Ангелова видяла как цялото му телце е пожълтяло. 

Детенцето отказало и да се храни, което на секундата накарало родителите да отидат на консултация в болницата в Бургас. Там установяват кръвоизлив в мозъка, който налага спешна операция. 

От един месец бебенцето е в Педиатрията в София. Диагнозата е - липса на жлъчни пътища и силно увреждане на черния дроб вследствие на това. Такава е и диагнозата на малката Калина от Варна, за която българският народ се обедини и за по-малко от 48 часа набави необходимите 500 000 евро. 

Сега семейството на Александър се нуждае от 250 хиляди евро, за да го спаси. Сумата, разбира се, е непосилна за младите родители. Донор за бебето има - баща му е напълно съвместим, сочат изследванията. Единствено в Хамбург медиците дават надежда за спасението на детето срещу тази сума. 

Банковата сметка, на която се събират дарения, е: 

IBAN BG39RZBB91551010756830 

Бенефециент: Александър-Робърт Божидаров Ангелов