Зрелищно автомобилно шоу „Луда надпревара“ на 26 и 27 септември

Аматьори и професионални автогладиатори ще се борят в епична битка за първото място

Спорт
14:30 - 02 Септември 2020
4098
Зрелищно автомобилно шоу „Луда надпревара“ на 26 и 27 септември

На 26 и 27 септември за на Околовръстен път – Симеоново, ще се проведе високоадреналиновото шоу-състезание „Луда надпревара“ – единствено в България и на Балканския полуостров. В надпреварата аматьори и професионални автогладиатори ще се борят в епична битка за първото място. 

Състезанието дава възможност в безопасна и контролирана среда всеки да покаже уменията си като водач на автомобил. Мотото е „Спри агресията по пътищата – стани един от нас“. Провокирано е от множеството неразумни инциденти, които водят до непрежалими загуби за семействата на загиналите по пътищата и на ценни хора за обществото като загубата на журналиста Милен Цветков.

От 2016 година организаторите на шоуто дават възможност да се демонстрират умения за избягване на удари, както и да се покаже разликата между удар с 20 и със 120 км/ч. Възпитаването на младите водачи в разумно поведение по пътищата и изливане на адреналин единствено в контролирана среда е една от целите на това шоу и състезание едновременно. Специално подготвените автомобили са част от голямата атракцията.