Зрелищното преследване със стрелба във Варна

Пияни опитаха да избягат на полицията с крадена кола 

Новини
11:44 - 02 Януари 2020
2140
Зрелищното преследване със стрелба във Варна

Зрелищно преследване на краден автомобил от полицаи по варненския бул. "Левски" завърши с ареста на двамата автоджамбази, които на всичко отгоре се оказали пияни, дрогирани и без шофьорски книжки.

Мъжете са задържани, след като близо два часа са стояли "залепени" на капака на краденото от тях БМВ преди да бъдат отведени в ареста.

Според очевидци екшънът започнал от варненския квартал "Виница", от където най-вероятно е откраднато скъпото возило. Явно идеята за кражбата на колата е възникнала спонтанно навръх Васильовден, тъй като мъжът, който е бил зад волана е по къси панталони и джапанки. Последвала гонка с полицията, която преминала по новия бул. "Левски". В района на спирка "Дубровник" апашите катастрофирали с краденото БМВ, при което предната дясна гума на автомобила буквално излетяла. По непотвърдена официално информация теста за наркотици и на двамата е положителен, а алкохола в издишания въздух бил над 2 промила.

Според коментари в групата "Виждам те КАТ Варна" при екшъна се наложило униформените да произведат изстрели с пистолет, но тази информация не е потвърдена.

"Идваха от "Виница“ към Варна, когато полицейска кола се опита да ги спре като им препречи пътя. Те не спряха. Заобиколиха патрулния автомобил, удариха други две коли, падна им предната гума и продължиха да карат с 3 гуми", пише очевидец в групата.