Зуека дава съвети на Уди Алън (СНИМКИ)

Българският актьор благодари на американския режисьор, че му е помогнал да влезе във ВИТИЗ

Култура
11:30 - 07 Септември 2023
4046
Зуека дава съвети на Уди Алън (СНИМКИ)

"Уди, слушай, това е много лесно! Просто трябва да направиш първата крачка!" Този ексклузивен съвет даде Васил Василев-Зуека на световноизвестния режисьор и сценарист Уди Алън. Двамата "се засякоха" в един от най-красивите испански градове Овиедо. Всъщност срещата на Зуека бе с бронзовата статуя на Уди Алън, която е поставена в града. Снимки в социалните мрежи пусна самият Васил Василев.

Българският актьор и художник, който от няколко години живее в Испания със съпругата си Ани и сина им Стефан, през последните дни обикаля страната и се снима на интересни места. Овиедо е столица на автономната област Астурия, която съчетава планини и океан.

Когато през 2002 г. Уди Алън получава наградата „Принцът на Астурия” за изкуство, той произнася следните паметни думи: „Овиедо е прекрасен, екзотичен, красив, чист, приятен, спокоен и удобен за пешеходците град. Сякаш не е от този свят, сякаш не съществува... Овиедо е като вълшебна приказка”. Година по-късно, в знак на благодарност, в центъра на града издигат паметник на режисьора.

От своя страна Зуека избрал да отиде в Овиедо, за да благодари символично на Уди Алън, научи Lupa.bg. Благодарение на световноизвестния режисьор Васил Василев влиза във ВИТИЗ.

Зуека е трябвало да се бори цели четири пъти за място в Театралната академия. "Три пъти ме късаха на кандидатстудентския изпит. На четвъртия опит ги смаях с етюд по Уди Алън. Помня, че вървях и драма, и кукли до трети кръг. И проф. Атанас Илков ме попита: "Ако дойдеш в кукли, ще се прехвърлиш ли на другата година драма?" И аз съвсем наивно, от днешна гледна точка, отвърнах: "Не знам, ако ми хареса при вас, може и да остана. И останах!", разказа преди време българският комик. 

Актьорът и художник пусна и няколко снимки в социалните си мрежи от Мадрид, на които позира с известния паметник на Дон Кихот и Санчо Панса. “В Мадрид при стааааарите приятели”, написа Васил Василев-Зуека към публикацията си. Впрочем образът на Дон Кихот многократно присъства в платната на Васил Василев.