Зукърбърг: Потребителите на Threads намаляха двойно

Съперникът на Twitter не успя да привлече значителна маса от посетители

Новини
15:17 - 01 Август 2023
2139
Зукърбърг: Потребителите на Threads намаляха двойно

Шефът на Meta Марк Зукърбърг призна, че новата му социална медийна платформа Threads е загубила повече от половината потребители, пише Би Би Си.

Съперникът на Twitter не успя да привлече значителна маса от посетители. Една от причините е, че Threads няма много от атрибутите, които правят Twitter толкова привлекателен.

Зукърбърг описа ситуацията като "нормална" и каза, че очаква задържането да се подобри с добавянето на нови функции към приложението.

"Ако имате повече от 100 милиона души, които са се регистрирали, в идеалния случай би било страхотно, ако дори половината от тях останат", каза той.

Threads беше критикуван за ограничената функционалност, която имаше, когато стартира.

Оттогава Meta добави нови функции, като отделни емисии за "следване".

Сега социалната режа се фокусира върху добавянето на повече "куки за задържане", за да привлече хората обратно към платформата.

Той даде пример за "уверяване, че хората, които са в приложението Instagram, могат да виждат важни теми". Двете платформи са тясно свързани - за да се регистрират за Threads, потребителите трябва да имат акаунт в Instagram.

Социалните мрежи на Meta обаче са известни с повишените нива на цензура.

За разлика от тях Twitter е много по-свободен, а Илон Мъск наблегна на защитата на различните мнения.

Слабите резултати на Threads не будят притеснение в Meta. Компанията продължава да регистрира повишение в приходите и печалбите си.