Звезда от НБА олекна с $50 000, нямал маска

Актуални новини
13:17 - 24 Декември 2020
2915
Звезда от НБА олекна с $50 000, нямал маска

Осемкратният участник в Мача на звездите на Националната баскетболна асоциация (НБА) Джеймс Хардън беше глобен с $50 000 заради нарушаване на медицинския протокол в баскетболната лига на САЩ и Канада, свързан с пандемията от коронавирус.

Звездата на "Хюстън Рокетс" получи тежката санкция, след като беше заснет без маска в стриптийз клуб в началото на седмицата и видеото бързо обиколи социалните мрежи.

Хардън няма да получи допълнително наказание с лишаване от състезателни права. Късно снощи от комисионерския офис обаче определиха играча като "неналичен" за двубоя срещу "Оклахома Сити Тъндър", с който и двата тима трябваше да открият новия си сезон в първенството на НБА. В крайна сметка мачът в зала "Тойота Сентър" в Хюстън беше отложен, след като домакините не успяха да съберат необходимите минимум осем баскетболисти.

От НБА съобщиха, че трима играчи на "ракетите" са дали тестове, които са или положителни за COVID-19, или "неубедителни", а други четирима са под карантина заради контакти със заразени. Крис Клемънс пък е в списъка с контузените заради разкъсано ахилесово сухожилие. В допълнение се появи и казусът с Хардън, който съвсем обезкърви състава на треньора Стивън Сайлъс.