Звезда от сериала "Кухня", уволнен от Путин, играе в София

Прокудените от Русия актьори Дмитрий Назаров и Олга Василиева гостуват в Театър "Азарян" в НДК с авторски стихове и музикални шлагери и романси

Нещо за четене
11:30 - 09 Май 2023
16262
Звезда от сериала "Кухня", уволнен от Путин, играе в София

Известният руски актьор и звезда от популярния сериал "Кухня" Дмитрий Назаров, който бе прокуден от Русия заради несъгласието си с войната срещу Украйна, ще гостува в София със свой спектакъл. Народният артист на Руската федерация участва в постановката "L’amour-Мур или держава набекрень" заедно със съпругата си актрисата и заслужена артистка на Русия Олга Василиева.

Представлението е част от тяхното европейско турне през тази година. Спектакълът ще се играе на 22 май от 18:30 часа в Театър "Азарян" в НДК, научи Lupa.bg от Евгения Стайловска от Gostclub, която организира гостуването на известните руски артисти в София. Цената на билетите е от 50 до 120 лева.
 
Доскорошните артисти от Московския художествен театър "А.П.Чехов" Дмитрий Назаров и Олга Василиева отново излизат заедно на сцената в първото им европейско турне, след като напуснаха Русия, в постановка за любовта и живота, за днес и за утре - "L'amour-Мур или держава набекрень". 

Дмитрий Назаров е един от най-любимите съвременни съветски и руски театрални и киноартисти, също и телевизионен водещ. Народен артист на Руската федерация. Три пъти е бил номиниран за националната премия "Златна маска". Филмографията му включва повече от 40 роли в игрални филми и телевизионни сериали, в това число един от любимите не само в Русия, но и в чужбина сериал "Кухня", където той играе главния готвач Витя Баринов.

Дмитрий Назаров като главния готвач Витя Баринов в сериала "Кухня"

Печелил е наградата "Кристален Турандот" за най-добра мъжка роля. Заемал е официалния пост на Главния Дядо Мраз на Русия с резиденция във Великий Устюг, водил е популярното предаване "Кулинарен дуел" по НТВ.

На 13 януари 2023 г. бе уволнен от директора на МХТ "А.П.Чехов" Константин Хабенски заедно със съпругата си Олга Василиева. Дмитрий Назаров редовно се изказваше против войната и често записваше клипчета, в които четеше антивоенни стихове. След като напусна Русия Назаров се установи заедно със семейството си във Франция.

На сцената в дует с него ще е съпрутата му - заслужената артистка на Руската федерация Олга Василиева, "изпълнителка с бесен темперамент и обаяние", която също има изиграни десетки роли в МХТ "А.П.Чехов", както и се е снимала във филмите "Тобол", "Барханов и неговите телохранители", сериалите "Кухня" и "Предизвикателство". Двамата ще излязат заедно пред зрителите и ще играят самите себе си - двама души, които се нимарит в сложна жизнена ситуация.

След като бяха принудени да напуснат Русия Дмитрий Назаров и Олга Василиева се установиха в Европа и тръгнаха на турне със свой авторски спектакъл

 

"L’amour-Мур" е новата програма на двамата артисти, пълна с харзимата и магическото обаяние на Дмитрий Назаров и ураганната енергия на Олга Василиева. От театралната сцена зрителят ще чуе авторските стихове и басни на Назаров, популярни музикални шлагери и романси в изпълнение на звездната двойка на руски и на френски, искрящи и разпалващи настроението танци на двойката и, разбира се, пълни с чувство за хумор, ирония и сатира размишления за живота ни сега.

Постановката вече мина с пълен успех и при пълни зали осем пъти в Израел и Кипър и сега пристига у нас в рамките на голямото европейско турне.