Звездата от "Птиците умират сами" Брайън Браун: Освободете Джок!

Топ
12:49 - 03 Декември 2019
19913
Звездата от "Птиците умират сами" Брайън Браун: Освободете Джок!

Съдбата на пуснатия предсрочно от съдия Калин Калпакчиев австралийски килър Джок Полфрийман продължава да е сред основните обществени теми в родната му Австралия. И докато мненията са разделени по отношение на младия марксист, в последните дни той получи подкрепа от една от най-големите кинозвезди на Южния континент - Брайън Браун.

72-годишният актьор, познат на роднатра публика преди всичко с участието си в култовия сериал "Птиците умират сами" в ролята на Люк О'Нийл, пусна призив към българските власти в социалните мрежи да позволят на Джок да се прибере у дома.

Нещо повече, Браун се зарече да финансира с лични средства кампания пред всички влиятелни световни правозащитни организации да се погрижат за Полфрийман, който според Браун е незаконно държан у нас без право да напуска страната.

Освен във вече споменатия сериал, Брайън Браун има завидна кариера и в Холивуд, предимно през 80-те години на миналия век, когато си партнира с изгряващия Том Круз в романтичната боза "Коктейл" и със Сигорни Уивър в биографичната еко-драма "Горили в мъглата".

Браун на снимачната площадка на "Птиците умират сами"