Звяр: Жертвата в Борисовата - с отрязан член

Убиецът е от Кюстендил, жертвата - от Разградско, и двамата са бездомници и с криминални регистрации

Крими
16:39 - 26 Ноември 2019 (обновена)
6853
Звяр: Жертвата в Борисовата - с отрязан член

Мъжът, намерен мъртъв със забит в гърлото нож в Борисовата градина днес следобед, е бил с отрязан полов член. Според първоначалните данни мотивът за зверското убийство с нож в гърлото е ескалирал гей скандал, разкри разследващ полицай пред Lupa.bg. Публична тайна е, че от години алеите в Борисовата градина са любими на хомосексуалисти, а в храстите много от тях правят секс със случайни партньори.

"Малко преди това ги видях да стоят на една пейка. Разговаряха, изглеждаха спокойно. Странно е, че след това се стига до подобна кървава разправа", каза един от охранителите в парка. Гардът посочи, че само 10 минути след това - около 15,08 часа, е разбрал за жестокото убийството.

Както Lupa.bg съобщи пръв, тялото на убития 48-годишен мъж е открито срещу входа на спортния комплекс, близо до автокъщата "Капитолия". Медицинският екип, получил сигнала, се е отзовал на 5-ата минута и е установил смъртта на мъжа. Убитият е на 48 години, а заловеният касапин е доста по-млад от него - на 33 г. Той е установен с помощта на охранителните камери и е задържан на момента. 

Закланият е от Разградска област, а нападателят е роден в Кюстендил. Пред медиите шефът на СДВР Георги Хаджиев каза, че все още не знае дали двамата изобщо са се познавали преди това. По думите му при задържането 33-годишният давал напълно неадекватни обяснения и предстои да му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза. Има съмнения, че убиеца е психичноболен. Възможно е и да е употребил наркотици.

И извършителят, и жертвата са водили скитнически начин на живот в последните месеци, подчерта пред журналисти на място в Борисовата градина шефът на СДВР. Нямат семейства.

Две криминални регистрации има кюстендилеца, задържан за убийството и отрязването на пениса на 48-годишния мъж, уточни старши комисар Георги Хаджиев. Жертвата пък има една криминална проява в живота си - хулиганство.

Снимка: БГНЕС