​​​​​​Изнудват легендарен боксьор с наем на ресторант

Общинарите искат Ивайло Маринов да плаща по 10 бона на месец

Топ
14:50 - 08 Август 2023
2853
​​​​​​Изнудват легендарен боксьор с наем на ресторант

Варна се надигна - хората подкрепят големият боксьор Ивайло Маринов. Носителят на злато и бронз от олимпийските игри, четирикратен европейски и световен шампион, носител на Световната купа и Орден Стара Планина, за когото великият кубински треньор преди години Алсидес Сагара каза, че "в аматьорския бокс не е виждал някога по-добър танц с крака между въжетата", днес е изправен пред конфликт с Областния съвет на града.

Пред общината се събраха повече от 200 души - приятели, спортни деятели, активни спортисти и агитката на Черно море, предвождани от техния водач Иван Михайлов.

Повече от две десетилетия Ивайло Маринов държи под наем ресторант БМ "Залива" на Южния плаж. Ивайло Маринов никога през годините не забрави своите приятели, както и тези, с които е делял стая по време на състезания.

В заведението често си дават среща и изтъкнати спортисти. Оказа се, че след изтичане на договора за наем Областният съвет вдига изкуствено многократно наема, за да откаже Ивайло Маринов от възможността да плаща висок наем.

"В момента плащам по 2600 лева месечен наем, а  определени хора от Областния съвет, които дори не познавам, искат да вдигнат наема на 10 000 лева.

Пуснал съм жалба до Апелативния съд. На 18 август е насрочен търг за заведението с 10 000 лева на месец наем първоначална цена.

В петък с моите приятели ще влезем в oбщината, за да поискаме обяснение и да бъде вписан като точка в дневния ред проблемът със заведението. Вижте, аз преди години можех да остана в чужбина, но не го направих, защото съм варналия и обичам този град.

Доказал съм и любовта си към страната. А в заведението искам да събирам мои приятели. Обичам да има гости, които да остават удовлетворени", завърши емоционално Ивайло Маринов