​​​​​​Откриват музей на американския пънк

Проектът е финансиран от NOFX и Bad Religion

Новини
17:45 - 17 Октомври 2022
2131
​​​​​​Откриват музей на американския пънк

Първият голям музей на американския пънк ще бъде официално открит на 13 януари през новата 2023 в Лас Вегас.

Идеята за "The Punk Rock Museum" e на Фат Майк - певец и басист на NOFX. Легендарната група обяви, че догодина ще прекрати дейността си, а музеят има за цел и да запази нейното наследството, но и това на "всички пънк банди".

Сред инвеститорите в проекта са и Брет Гуреуиц - китарист на Bad Religion и основател на най-важния американски пънк лейбъл - Epitaph Records, Пат Смиър - китарист на Germs, Nirvana и Foo Fighters, Тим Армстронг от Rancid, Марк Хопъс от Blink-182, основателят на Warped Tour - Кевин Лаймън и култовият скейтбордист Тони Хоук.

В музея ще бъдат изложени множество ценни музикални инструменти, флайъри, плакати, дрехи, издания и други артефакти, дарени от всякакви пънк музиканти.

Предвижда се специална стая, в която посетителите ще могат дори да посвирят на оригинални китари, бас, усилватели и барабани, на които са свирили някой от най-известните американски пънк банди.

Фат Майк разкри, че единствената известна американска група, отказала да участва в проекта е Green Day.

"Все пак, няма как да не отделим място и за тях. Но, няма да е много голямо!" - подчертава двигателят на идеята, цитиран от "Радио Тангра".