​​​​​​Тигъра подобри рекорд на Канибала

Радамел Фалкао вкара победния гол срещу Барселона и записа това постижение

Спорт
16:07 - 29 Октомври 2021
4225
​​​​​​Тигъра подобри рекорд на Канибала

Редица специалисти гледаха скептично на решението на Радамел Фалкао да се завърне в Испания, където да облече екипа на скромния Райо Валекано. Колумбиецът вече е на 35 години, а многобройните контузии от миналото ще тежат все повече и повече с всеки изминал месец. Въпреки това Ел Тигре предприе смелия ход да отиде в товака в Ла Лига.

И засега това решение изглежда повече от успешно. Макар в половината от досегашните си мачове за „Франкирохас“ да се появява от резервната скамайка, Фалкао има много висок коефициент на полезно действие и това се видя и в последния шампионатен мач за тима от Мадрид.

В сряда, 27 октомври, Райо победи Барселона в мач от 11-ия кръг на Ла Лига, като по този начин записа първи успех над каталунците от 2002 г. насам.

Единственият гол в мача бе дело именно на Радамел Фалкао, който в 30-ата минута разпечата Марк-Андре Тер Стеген и хвърли в екстаз феновете на „Естадио Тереса Риверо“ в испанската столица.

Това бе 4-ият гол за Ел Тигре в 6-ия му мач с екипа на новия му отбор. С него нападателят се превърна в най-старият футболист в Ла Лига, който стига до четири или повече попадения в първите си шест мача с екипа на даден отбор.

Фалкао го направи на възраст 35 години и 259 дни. Предишният носител на този рекорд бе Луис Суарес, който вкара 5 гола в първите си 6 мача за Атлетико Мадрид през 2020 г., но тогава бе на възраст 33 години и 288 дни.

Така Фалкао се превръща в поредното доказателство, че възрастта във футбола няма никакво значение, когато даден футболист притежава класа и умения.