Хекимян подкрепи Терзиев : Крим не е руски и посоката не е Евразия

Ще гласувам не с емоция, а с разум, написа кандидадът на ГЕРБ във Фейсбук

Актуални новини
16:40 - 03 Ноември 2023
3829
 Хекимян подкрепи Терзиев: Крим не е руски и посоката не е Евразия

Подкрепа за кандидата за кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев макар и без да го назовава обяви отпадналият от балотажа кандидат на ГЕРБ за столичен кмет Антон Хекимян.

В неделя на изборите за кмет на София се явяват Васил Терзиев и издигнатата от БСП Ваня Григорова.

"София не е изправена пред никакъв избор. И дори баналното колебание за по-малкото зло трудно се аргументира. Липсата на десен кандидат в надпреварата на балотажа за кметския стол е най-лошата развръзка! Въпреки това аз ще гласувам не с емоция, а с разум! Крим НЕ е руски и посоката е Европа, не Евразия!", написа Антон Хекимян в профила си във Фейсбук.


Така той подсказа, че не подкрепя Ваня Григорова. Преди ден в интервю пред Нова телевизия тя се ядоса на въпроса чий е Крим и ядосано отвърна: "Де да зная чий е Крим." На президентските избори преди две години пък Румен Радев отговори, че в момента Крим е Руски.

Григорова през цялата кампания бе обвинявана, че е проруски кандидат, тъй като е подкрепена дори от обвинения в шпионаж в полза на Москва Николай Малинов.

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смути партньорите си от ПП-ДБ като цитира с лека поправка друг фейсбук статус на Хекимян. "Предпочитам държавна собственост пред Държавна сигурност", заяви Борисов на предизборно събитие в Пловдив. А впоследствие обяви, че се е шегувал. Точният цитат от Хекимян бе, че изборът в София е между държавна собственост и Държавна сигурност.