Новина на Lupa.bg: Доброволци ремонтират клиника в най-голямата ни болница

Намерихме фирма, която да смени дограмата в отделение в „Св. Георги”, разказа Силвана Георгиева

Ексклузивно
13:32 - 11 Ноември 2019
5329
   Новина на Lupa.bg: Доброволци ремонтират клиника в най-голямата ни болница

Доброволци ремонтират част от най-голямата болница на Балканския полуостров „Св. Георги” в Пловдив. В момента в Отделението по чревни инфекции към Клиниката по инфекциозни болести се готви смяна на дограмата. Тя е подарък от частни фирми, разказа пред Lupa.bg Свилена Георгиева, която е поела инициативата за ремонта. 

Проектът е част от по-голяма доброволческа инициатива, наречена Проект за доброто, който стои зад извършения наскоро ремонт в детско нефрологично отделение в Педиатрията в София. 

„Леглата са подменени, шкафчетата също. И баните са ремонтирани. Но това не личи на фона на старата дограма, старите врати и изкъртената мазилка”, обясни Георгиева, която е била и пациентка на болницата с детето си. Тя подчерта, че ремонт с дарителски средства се прави само в Отделението по чревни инфекции.

 „Решихме да изберем това отделение, защото в него има най-много и най-често деца. Пари за него не достигат. По принцип най-малко средства се отпускат за инфекции, доколкото знам. Може би за това в частните болници няма инфекциозно отделение, та камо ли клиника, просто не е рентабилно”, каза още  Свилена Георгиева.

Иначе има проект за ремонтиране на клиниката, който е за милиони. Кога обаче ще бъдат отпуснати, никой не знае.