101 годишна еврейка: Живях врата до врата с Хитлер! (ВИДЕО)

Племенницата на Фюрера - Хели, с която май е имал кръвосмесителна афера, умира мистериозно

Свят
07:56 - 21 Февруари 2020
49488
101 годишна еврейка: Живях врата до врата с Хитлер! (ВИДЕО)

101-годишната Алис Франк Сток, която изживява "златните" си години в старчески дом в Бристол, излезе със сензационен разказ за живота на германския диктатор Адолф Хитлер. Според думите на старата еврейка, почти през цялото си детство тя е живяла в съседство с Фюрера, преди той да се превърне в лидер на германските националсоциалисти.

От 1929 г., прясно освободен от затвора след неуспешен опит за държавен преврат, Хитлер живеел в апартамент на Принцрегентенплац 16 в Мюнхен. „Живеехме в голяма сграда с няколко входа. Единият водеше до нашия апартамент № 14, другият - до № 16, където живееше Хитлер“, разказва Стоук пред SWNS. Тя твърди, че ставала свидетелка на постоянна тайна нощна активност в апартамента на Адолф, а веднъж от номер 16 бил изнесен ковчег, макар да остава загадка кой се е намирал в него.

Алис в старческия дом и през 50-те като младоженка в Лондон

Алис обаче предполага, че това може да е било тялото на племенницата на Хитлер Хели Раубал, която също е живеела в този дом. Младата жена умира мистериозно, а някои конспиратори й приписват кръвосмесителна любовна връзка с Хитлер. Според Сток, политическите възгледи на Фюрера плашели повечето жители на сградата. В същото време тя отбелязва, че никога не е общувала лично с Хитлер, но често го е виждала.

Хитлер пред жилището си на Принцрегентенплац 16, ок. 1930 г.

Веднъж съседката на Хитлер го засякла в операта, но членове на СС не я пуснали на мястото й и заповядали да слeзе две ложи по-надолу. "Когато завесата беше повдигната, видях правителствена ложа - Хитлер седеше там", казва възрастната жена. Няколко пъти Сток видяла как фюрерът бързо се връща у дома, придружен от членове на СС - тя предполага, че Хитлер често се е плашел, че някой може да се опита да го убие. Хитлер е живял в този дом до 1934 година. След като става канцлер, той се мести, но остава собственик на апартамента и от време на време го посещава.

Алис и семейството й емигрират в Англия през 1937-а година, за да избягат от надигането на нацизма, по ирония на съдбата водено от техния шумен комшия.