108 сгради са с тежки щети след земетресението в Денизли

Заради опасност от срутвания при евентуални вторични трусове гражданите са призовани известно време да не се връщат по домовете

Новини
18:35 - 09 Август 2019
2684
108 сгради са с тежки щети след земетресението в Денизли

Общо 108 сгради са понесли тежки щети след вчерашното земетресение от 6 по Рихтер в окръг Денизли /Югозападна Турция/, съобщава турският телевизионен канал НТВ след приключване на 80 процента от работата по оценка на щетите след труса.

В епицентъра на земетресението Бозкурт е направен оглед на общо 761 000 сгради, като в 88 от тях са констатирани тежки щети. Докато трае процесът на установяване на щетите и заради опасност от срутвания при евентуални вторични трусове гражданите са призовани известно време да не се връщат по домовете си.

Турският Червен полумесец и екипи на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации раздават храна на гражданите, които прекараха нощта в палатки или в дворовете на къщите. Според данни на дирекцията от общо 92 души, които са потърсили медицинска помощ след земетресението, 85 са изписани, а лечението на 7 още продължава.