11 г. затвор за педофил, изнасилвал дъщеря си

Майката на 13-годишното момиче се опитва да оневини перверзника Сава Дойчев пред съда

Актуални новини
11:17 - 03 Април 2019
2011
11 г. затвор за педофил, изнасилвал дъщеря си

11 години зад решетките ще остане бургаският педофил Сава Дойчев, който през 2016 г. над два месеца бе изнасилвал доведената си 13-годишна дъщеря, реши Върховният касационен съд.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. На първа инстанция Сава бе осъден на 16 години от Бургаския окръжен съд, но впоследствие наказанието му бе намалено на 11 години и днес потвърдено от ВКС, съобщи "Флагман".
Сава Дойчев ще влезе зад решетките при първоначално "строг режим" - в крилото на най-закоравелите престъпници. 37-годишният  Дойчев до този момент бе в затвора, но в сектор, където където са лицата с по-леки наказания, съвсем скоро обаче ще бъде приведен да изтърпи наказанието си при доживотниците.

Имаше доказателства за това, че Сава е изнудвал емоционално крехкото момиченце, за да спи с нея. Той я заплашвал, че ако каже нещо, ще изостави майка ѝ. Детето бе развило стокхолмски синдром към насилника си и настоя той да не бъде наказван, когато се яви на разпит пред съда.

Майка ѝ Теодора пък твърдеше, че Сава, с когото живеела от 7 години на семейни начала, бил натопен от биологичния баща на детето, който бе подал сигнал в полицията за гаврите. Тази версия бе напълно опровергана още в разследването, когато полицаите откриха използвани презервативи в стаята на момиченцето със семенната течност на пастрока ѝ.