13 стотни разделиха Антъни Иванов от финала на световното

Нашият плувец остана на 8 място в коронната си дисциплина 200 м бътeрфлай

Спорт
12:32 - 24 Юли 2019
2135
13 стотни разделиха Антъни Иванов от финала на световното

Най-добрият български плувец в момента Антъни Иванов остана само на 13 стотни от втория си пореден финал на световно първенство. Нашият загуби допълнителната серия на 200 м бътерфлай срещу унгареца Тамаш Кендереши на шампионата в Кванджу (Южна Корея). До нея се стигна, след като двамата завършиха с абсолютно равно време в полуфинала.

В крайна сметка унгарецът, който е бронзов олимпийски медалист в дисциплината от Рио 2016 и актуалният европейски вицешампион от Глазгоу, спечели драматичния дуел в басейна с време 1:59,39 мин. Иванов плува за 1:59,52 мин и така остана на 9 място в коронната си дисциплина. На предишното световно през 2017 г. в Будапеща българинът влезе във финала и се нареди осми в крайното класиране.

Оказа се, че плуването на Антъни е малък героизъм, тъй като той се е разболял в навечерието на финала. Заради възпаление на ухото не е мигнал през нощта.

„Така се получи, че натрупах умора, тъй като от два-три дена съм малко болен - ухото ми е заглъхнало. Цяла нощ не съм спал. Дадох  всичко от себе се, разбира се накрая на плуването. Защото ако бях се изрязъл да тръгна бързо, сигурно нямаше да завърша, предвид ситуацията, която се получи с мен. Пък и Кендереши е по-опитният, има отличия от олимпийски игри и големи първенства.

„Шампионатът в Корея го виждам като натрупан опит за олимпийските игри догодина. Да видим свикването с часовата зона, какви лагери трябва да се направят преди това. Така че, всичко това е един голям експеримент преди олимпиадата, за да знаем какво да правим в Токио”, сподели Иванов пред bgswim.com от Южна Корея.

Снимка: Lap.bg