139 мигранти заловиха в румънския град Тимишоара

Те не са могли да оправдаят присъствието си в града

Свят
16:50 - 30 Юли 2021
1477
139 мигранти заловиха в румънския град Тимишоара

Граничните полицаи в Тимишоара са открили от началото на седмицата 139 мигранти от страни от Африка и Азия. Те не са могли да оправдаят присъствието си в града и срещу тях ще бъдат предприети съответните законови мерки.

Чуждестранните граждани са били заловени в рамките на операция за предотвратяване и борба с нелегалната миграция, се посочва в съобщение на граничната полиция в Тимишоара.

При проверките е установено, че те са граждани на Афганистан, Ирак, Бангладеш, Камерун, Сирия и Еритрея на възраст между 18 и 50 години. Мнозинството от тях имали временни документи за самоличност като кандидати за убежище, но не можели да оправдаят присъствието си на територията на Тимишоара.

След приключване на проверките кандидатите за убежище ще бъдат върнати в центровете за мигранти, където са настанени и регистрирани.

В съобщението се отбелязва, че всички структури в министерството на вътрешните работи участват в акции за превенция на противообществените прояви, включително проверки в транспортните средства в Тимишоара за чуждестранни лица, които нямат документи за пребиваване.

Същевременно граничната полиция в окръг Тимиш залови осем мигранти от Бангладеш, скрити в сръбски ТИР, превозващ строителни материали, които се опитали да влязат нелегално от Сърбия в Румъния.