17-годишна цигуларка открита обесена в дома си

Катя Цуканова е дъщеря на руски банкер милионер

Новини
18:40 - 15 Ноември 2019
4910
17-годишна цигуларка открита обесена в дома си

Талантливата цигуларка Катя Цуканова е открита обесена в имението на баща си само осем дни след концерт в Кралската опера в Лондон.17-годишната музикантка е дъщеря на руския банкер Игор Цуканов. Тя била открита мъртва на 18 юни тази година.

"Дейли мейл" съобщава, че днес е направил запитване за допълнителна информация за ученичката, учила в колеж в Бъкингам.

Момичето е споделило с психолог, че се бори да се справи със стреса от изпитите. Бащата на Катя твърди, че тя приела коктейл от наркотици, известен като "Келвин Клайн", но според разследването в организма на момичето е имало алкохол, но не и дрога и е починала от фатално удушаване.

Според съда в Уестминстър случилото се с Катя е инцидент и тя не е имала намерение да се самоубие.

Катя се е обучавала в Кралския музикален колеж и е обявена за най-добър млад музикант на годината на миналогодишния фестивал Suoni dal Golfo в Италия.

В Кралската опера в Лондон, дни преди да си отиде, е изпълнила рецитал на творбите на Чайковски.

Според терапевта на момичето - Таня Лечи, Катя понякога се съмнявала в себе си и я обладавали негативни мисли.

„Тя е казвала, че понякога си мисли, че не иска да живее повече, но не искала да се самоубива", коментира Лечи пред британското издание.

Във фаталната вечер момичето е било навън с приятели и се е прибрало вкъщи около 2.30 ч. След това е излязло пак, за последно е била онлайн в 3:21 часа, показват данните на телефона.

 Върнала се е у дома и е била посрещната от баща си.

"Катя е младо момиче, което очевидно има някои психологически проблеми. Но не е оставила бележка, не е правила други опити да отнеме живота си, няма тежка история, която да е останала в нея", коментират в британския съд и допълват, че по-скоро девойката е действала импулсивно под въздействието на алкохол и смъртта й е по-скоро злополука.

Родителите на Катя се занимават с финансиране на изкуствата и музиката.

 „Моята дъщеря беше толкова щастлива и имаше толкова светло бъдеще. Тя беше толкова умно момиче и направи един лош избор. Какво можем да направим ние, родителите? Децата така или иначе ще правят каквото искат и никога не ни казват истината", коментира бащата на момичето.