170-милионен Бангладеш е за Аржентина

Местните жители дават всичко за гаучосите и мразят Англия

Общество
19:39 - 02 Декември 2022
5207
170-милионен Бангладеш е за Аржентина

Последните дни, когато играе Аржентина на Световното първенство в Катар, в Бангладеш е горещо. Страстите са нажежени до червено, а кагота гаучосите са на терена, животът блокира и всички са вперили погледи в телевизорите.

Да, от снимките, които виждате, това не е Аржентина!

Това е Бангладеш - страна с близо 170 милиона население. Всеки път, когато Аржентина играе, хиляди хора се събират по улиците, за да гледат.

Дори едно от водещата на новините облече фланелка на "гаучосите" преди мача им със Саудитска Арабия. Всичко това е свързано с онзи отбор на Диего Марадона.

Бангладеш е английска колония през 40-те години на миналия век. Тя става независима през 1986 г., но английското влияние остава в страната.

Победата на Аржентина над Англия на Световното първенство в Мексико същата година бива видяна от хората в Бангладеш като тяхна лична. Те разбират, че англичаните могат да бъдат сломени от държава извън Европа.

Това поражда фанатизма към Аржентина, който е жив и до днес. Хиляди, дори милиони отпразнуваха с екстаз успехите на "гаучосите" над Мексико и Полша в цялата страна преди дни.