18 години затвор за разносвач, плюл в пица?

Безразсъдният служител е уволнен, камерите в блока заснели гнусната случка

Новини
15:37 - 23 Януари 2020
1986
18 години затвор за разносвач, плюл в пица?

Разносвач на пици може да лежи 18 години в затвора, след като плюл в печивото. Наказанието е поискал турски прокурор. Скандалният случай е от 24 декември 2017 г. в Ескишехир, Централна Турция.

Безразсъдният служител е уволнен. Той е обвинен, че е отворил кутията с пицата и е плюл вътре, преди да звънне на вратата на клиента, за да му предаде поръчката, съобщава турската информационна агенция ДХА.

Гнусната история станала ясна от кадрите от камерата за видеонаблюдение няколко дни по-късно. Човек от блока уведомил наемателя, който е подал жалба.

На петото съдебно заседание от процеса днес прокурорът е поискал между две години и половина и 18 години затвор по две обвинения: "излагане на опасност на живота или здравето на другия, причинявайки разваляне на храни" и "повреждане на стока".

Причините за постъпката на разносвача не са известни. Агенция ДХА посочва, че разносвачът е заснел сцената с мобилния си телефон.

Поисканата присъда изглежда особено тежка, дори според критериите на турското правосъдие, което е известно, че не е особено снизходително, отбелязва АФП. За сравнение престъплението "принадлежност към въоръжена терористична организация" подлежи на наказание от 15 години затвор, посочва агенцията.