23-ма с COVID-19 във фирма "Градус" в Стара Загора

Актуални новини
16:07 - 11 Юни 2020
2043
23-ма с COVID-19 във фирма "Градус" в Стара Загора

23-ма служители на фирма „Градус“ в Стара Загора са заразени, а предприятието тества всичките си 1730 служители, съобщиха от дружеството. 

До момента всички работещи в производствената линия на „Градус“ са тествани. От изследваните 427 души положителни проби са дали 23-ма служители. Двама от тях са настанени в болница, а 21 са карантинирани, уточниха от компанията - производител на птиче месо. 

От там обявиха, че продължават да изследват служителите си в страната. Работниците, при които е установено наличие на вируса, са изолирани, а производственият процес продължава при изключително високи мерки за дезинфекция и контрол.

„Във всички производствени линии на „Градус“ съществува най-високо ниво на система за хранителна сигурност. Всички служители винаги са оборудвани с маски и защитни облекла, строго се следи за спазване на личната хигиена на работещите – често миене на ръце и дезинфекция. А от първите индикации за наличие на вируса в страната въведохме спазване на дистанция и регулярно мерене на температурата на служителите. Всички работни помещения и складове се дезинфекцират на всеки 2 часа, осигурени са професионални озонатори“, коментираха от компанията.