24 май е обявен за Ден на България в Лас Вегас

САЩ
10:55 - 23 Май 2024
1657
24 май е обявен за Ден на България в Лас Вегас

24 май в обявен за Ден на България в Лас Вегас с прокламация на кмета на Лас Вегас, г-жа Каролин Гудман. Това се случва за втора поредна година по инициатива на генералния консул в Лос Анджелис, г-н Бойко Христов, с която се цели официалното признаване на приноса на българската диаспора за изграждането на културния облик на града.

Издаването на прокламацията и обявяването на 24 май за Ден на България е резултат от отличните взаимоотношения, които генералният консул на България, г-н Бойко Христов, изгради с местните власти в Лас Вегас и следствие на знаковата му среща с кмета Каролин Гудман, състояла се през декември месец, 2022 г.

По време на тяхната среща, генералният консул я запозна с данни за България и българската диаспора, която има много активно присъствие и организиран социален и културен живот в града.

Припомняме, че по-рано този месец неправителствената организация "Bulgarian Society of Nevada" за поредна година организира най-голямото българско събитие в щата - събор, на който присъстваха генералният консул на България в Лос Анджелис, представители на местните власти и почетния консул на България в Невада, г-н Робърт Милър, който е и бивш губернатор на щата.