25 хиляди долара дал кабинетът за евакуацията на моряците от "Царевна"

Герберка взриви парламента с твърдение, че Лена Бориславова е летяла до Сочи

Топ
12:51 - 13 Май 2022
2077
25 хиляди долара дал кабинетът за евакуацията на моряците от "Царевна"

25 хиляди щатски долара е струвало на бюджета извеждането на евакуираните моряци от кораба "Царевна" и транспортирането им обратно в родината. Новината дойде от финансовия министър Асен Василев, който заяви, че това са разходите на МС за ангажирането на правителствения "Еърбъс", летял от Сочи до Варна.

А питането дойде от герберката Славена Точева, която взриви залата с твърдение, че шефката на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова лично е посрещнала моряците. От думите й стана ясно, че тя вероятно е била на борда на машината. И попита дали все пак въпросните пари не са били похарчени за нейния транспорт. 

Василев обаче не потвърди. По-рано пък Петков уточни, че се чака "син" коридор за извеждането на кораба "Рожен". А кабинетът държи постоянен контакт с моряците на борда му, както и с останалите на "Царевна". Очаква се и двата кораба да предприемат курс към България, когато стане безопасно за тази цел. Капитанът на "Царевна" оставал на пост, защото има опасност плавателният съд да бъде превзет. 

Депутатката от ГЕРБ настоя, че евакуацията на останалите обаче е била осъществена лично от тях, а условията по операцията сами са договорили. Петков не й остана длъжен и лаконично отсече, че службата, отговорна за успешното им извеждане, е "Военно разузнаване".