250 кила ПУТИНИЗЪМ: Карбовски и Дачков се гушнаха в името на СССР

Едрите мъже на средна възраст борят заедно влиянието на "Козяк"

Политика
17:12 - 07 Ноември 2022
8069
250 кила ПУТИНИЗЪМ: Карбовски и Дачков се гушнаха в името на СССР

Изключително задушевен разговор на политически теми сътвориха корпулентните журналисти Мартин Карбовски и Явор Дачков в подкаста на първия. След години взаимна неприязън, клонящият вляво автор на "Отечестен фронт" и бившият Костовист се прегърнаха и се сдобриха в отпор на промиването на български мозъци от улица "Козяк".

Симпатичната двойка вкупом се оплакваше от липса на финансиране на журналистическите си проекти и се надпреварваше да отрича, че получава рубли за провеждането на пропутинска пропаганда. В особено сърцераздирателен момент Дачков предложи на Карбовски да му даде някой лев за предаването, което онзи учтиво отказа.

Едрите господа на средна възраст се отдадоха на спомени от казармата, като се оказа, че са служили заедно в ракетни войски. И изразиха опасенията си, че на стари години ще бъдат мобилизирани, след като "умнокрасивите" ни вкарат във война с Путин.

По-интересни бяха спомените на Дачков, който се обяви за жесток цензор в БНТ по времето на Костов. Тогава той не допускал дума да се издума в предаването му за възхода на НДСВ, която в крайна сметка отнесе ОДС на изборите преди 21 години. Разбира се, според журналиста вината за това е изцяло на "синия" премиер.

Впечатление правеше и потресаващата политическа неграмотност на Карбовски, която не подхожда не само на прохождащ журналист, но и на уважаващ себе си средношколец. Брадатият водещ нямаше представа от елементарни обществени факти като например кой е гуверньор на БНБ, или каква е депутатската заплата.