300 НЛО в шотландско село

Космически кораби приемат различни форми и размери

Мистика
20:29 - 26 Юли 2024
1438
300 НЛО в шотландско село

Малкото шотландско селце Бонибридж привлича вниманието на изследователи на НЛО и любители на мистиката. От 90-те години на миналия век Бонибридж е обвит в мистерия и интриги, а историята му е изпълнена със странни гледки и истории за срещи с неизвестното, съобщава The Daily Record.

Бонибридж често се описва като отговора на Великобритания на Розуел, като всяка година в региона се съобщава за средно 300 наблюдения на НЛО. Има съобщения за космически кораби, които приемат различни форми и размери.

Местните жители съобщават за наблюдения на устройства с форма на пура над главите им и дори за отвличания от извънземни.

Един от първите доклади за НЛО в региона идва през 1992 г. от местния бизнесмен Джеймс Уокър. Той описва мистериозен светещ обект във формата на звезда, който се рее по средата на пътя. Обектът изчезва с „невероятна скорост“.

През следващите години има стотици съобщения за наблюдения на НЛО в региона. Разказват се истории за отвличания от извънземни, за хора, които започват да треперят и „бръмчат“ от странни предмети в колите си.
Местният съветник Уилям Бюканън предава необичайното преживяване на един местен жител:

„Той казва, че след като се е срещнал с жена на отдалечено място, е видял 1,8-метрови черни извънземни, които надничат през прозорците на колата му. След това се озовава на космически кораб, където го „мушкат“. Той твърди, че след това има психически способности и може да левитира“.

Въпреки всички мистериозни събития тук, се представят и други обяснения за изключително големия брой наблюдения на НЛО. Първо, те могат просто да бъдат отписани като строго секретни военни тестове. Тази теория често се приписва на райони с висок процент на съобщения за НЛО. Друго обяснение може да бъде, че подобните на НЛО „светлинни лъчи“ може да са резултат от природен феномен, като полярното сияние или газовите топки, които нямат нищо общо с извънземните.

Някои смятат, че това място има специални енергийни свойства, които провокират появата на необясними явления. Други спекулират дали селото може да бъде проход към друго измерение, подобно на Бермудския триъгълник.

Въпреки че някои от историите може да изглеждат измислени, големият брой необичайни събития в Бонибридж го прави уникално място и хората продължават да съобщават за странни наблюдения и срещи.